Tanfolyamtípusok

A Welldance Sporttánc Egyesület tanfolyamainak ismertetése

ÍR TÁNC    Új tanfolyam!

Az ír tánc – mint néptánc – egy nemzet kultúrájának és hagyományainak szerves része, ám az ír sztepptánc versenyeknek köszönhetően nemzetközi – elsősorban szólóban táncolt! – versenytánc, nagyon komoly tánctechnikai alapokat igénylő és nagyon jó általános erőnlétet adó táncsport, a világszerte turnézó ír tánc produkcióknak köszönhetően elismert előadó-művészeti forma, mindemellett csoportban táncolva közösségi élmény és szórakozás is.

 

MAZSORETT TANFOLYAM

A mazsorett egy táncos show műfaj, mely sokszínűségének, lendületének és kecsességének köszönheti, hogy napjaink egyik legkedveltebb táncműfajává nőtte ki magát.

Hazánkban körülbelül 25 éve van hagyománya a mazsorettnek. Kezdetben tradicionális fúvószenére vonultak a lányok zsinóros kosztümben, sapkában, csizmában. Majd ezt követően alakultak ki a színpadi produkciók, melyek a menetelésen kívül ötvözték a néptánc elemeit is. Ma már azonban leginkább modern zenékre táncolnak a mazsorettek, diszkó, szamba, és a mai slágerlista vezető dalok is gyakran alapjául szolgálnak egy-egy koreográfiának.

A hagyományőrző vonal mellett a legnagyobb hangsúlyt a virtuóz bot-, zászlótechnika, pom-pon használat, a pörgős, dinamikus, több táncstílust ötvöző mozgás és a rendkívül látványos koreográfiák kapják. A technikai felkészülés mellett nagyon fontos a színpadi jelenlét, a magával ragadó előadásmód is, melyeket szintén elsajátíthatnak a jelentkezők a Welldance Sporttánc Egyesület mazsorett tanfolyamain.

 

TÁNCOK VILÁGA - 4 műfaj 1 tanfolyamon belül (8 éves kortól)
A komplex tanfolyam célja, hogy a gyermekek, fiatalok minél képzettebbek legyenek, egyszerre több műfajt is megismerjenek, ezáltal könnyen eldönthetik, hogy melyik műfaj áll hozzájuk a legközelebb. Versenyzési lehetőséget akrobatikus rock ‘n’ roll műfajban biztosítunk havi rendszerességgel.

 • Akrobatikus Rock ‘n’ Roll (Rock ‘n’ Show)
  Párban és csapatban (4-7 fő) egyaránt táncolható, nagyon dinamikus táncműfaj. Optimális a 6-12 éves korosztály számára, de egészen 25 éves korig táncolható. Formációs kategóriában csak lányok is táncolhatják.
 • Musical tánc
  A gyermekek és a közönség által az egyik legkedveltebb táncműfaj, amely a finom táncmozdulatok mellett a táncosok színészi képességeit is igénybe veszi, hiszen el is kell játszaniuk a koreográfiát.
 • Aerodance
  Az Aerodance műfaja a dinamikus aerobic, és a koreográfiába épített tánc ötvözéséből született. A műfaj célja a gyermekek számára egy dinamikus, de mégis játékos, nehézségi szintekre épülő mozgásfejlesztés megvalósítása.
 • Divattánc
  Mai előadók slágerzenéire elkészített koreográfiák, amelyek a gyermekek mozgáskultúráját finomítják, és a fellépéseket színesebbé teszik.

FASHION DANCE – Divat és tánc egyben (8 éves kortól)
A Fashion Dance egy olyan átfogó művészeti ág, amely saját, csak rá jellemző tematika alapján a manökenek színpadi mozgásával, a videoclip tánc, a klasszikus és jazzbalett, valamint egyéb táncok elemeinek segítségével színpadi show-t állít elő, amely a nézők szemében a kollekció esztétikai értékét növeli. A műfaj országos versenyrendszerrel rendelkezik, amelynek keretében havi rendszerességgel országos versenyek kerülnek megrendezésre, évente egyszer pedig magyar bajnokságon vehetnek részt a műfaj versenyzői.

TÁNCOS MANÓTORNA (5-7 éves korosztály számára)
A legkisebbeknek ajánlott tartásjavító, ritmusérzék és mozgáskoordináció fejlesztő táncelőkészít játékos foglalkozás kidolgozott tematika alapján. A tanfolyam célja az esztétikus testalkat kialakítása, megalapozása; a mozgáskoordináció és ritmusérzék komplex fejlesztése; a mozgáskultúra és az esztétikai érzék fejlődésének segítése; valamint a magabiztos, nyitott személyiség kialakítása a fellépések segítségével.